NASCAR Daytona 500: William Byron schenkt Hendrick Motorsports eerste zege in negen jaar

William Byron won afgelopen nacht de Daytona 500, de opener van het NASCAR-seizoen. De 26-jarige Amerikaan greep de zege nadat er in de voorlaatste ronde een crash achter hem gebeurde. De rijders moesten vertragen in de laatste ronde en Byron reed op dat moment op kop en de overwinning was hiermee binnen. Het is Byron’s allereerste zege ooit in de Daytona 500.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: NASCAR

Met een dag vertraging, door de zware regenval zondagnacht, kon William Byron in zijn Chevrolet de winst pakken op het Daytona International Circuit. De Amerikaan uit North Carolina gooide vorig jaar al hoge ogen met een derde plaats in het kampioenschap en zes overwinningen doorheen het seizoen. Toch reed Byron nooit eerder in de prijzen in de Daytona 500. Zijn beste resultaat was tot vannacht een 21ste plaats. Met de Daytona 500 pakt Byron zijn elfde zege uit zijn carrière.

Voor Hendrick Motorsports, het team van Byron, was het een emotionele overwinning. Het team kon negen jaar lang de Daytona 500 niet winnen. Byron doorbrak vannacht het taboe. Zijn ploegmaat Alex Bowman maakte het feestje compleet met een tweede plaats. Christopher Bell (Joe Gibbs Racing) legde net zoals vorig jaar bestek op de derde plaats.

De Daytona 500 is de opener van de NASCAR Cup Series 2024. William Byron leidt dan ook als eerste het klassement voor Bowman en Bell. De volgende race is nu zondag in Atlanta.