FIA ecoRally Cup: Antoine Dechamps en Didier Noirhomme mooi zevende

Bij hun eerste deelname van het seizoen in de Bridgestone FIA ecoRally Cup wisten Antoine Dechamps en Didier Noirhomme de kleuren van de Belgian VW Club met verve te verdedigen. In de Eco Rallye de la Comunitat Valenciana legde het duo van de Volkswagen ID.4 beslag op een meer dan degelijke 7de plaats. Op één straf na hadden ze zelfs op het podium kunnen staan. 

(persbericht / foto: ©Actionpress)

De kuststreek van Valencia, zijn cols van het middengebergte, zijn weidse landbouwvlaktes en meer dan 500 wedstrijdkilometers af te leggen: om hun seizoen 2024 op gang te schieten kozen Antoine Dechamps en Didier Noirhomme er voor om afgelopen weekend te starten in de Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, tweede manche van de Bridgestone FIA ecoRally Cup. Met hun Volkswagen ID.4 in de kleuren van de Belgian VW Club mikten ze op een plaats in de top 10. 

Door als zevende aan te tikken in deze regularitywedstrijd bereikten Antoine en Didier hun doel. Maar ze onthouden vooral dat ze na afloop van de laatste proef op een derde plaats prijkten. “Enkel de regerende kampioen van de FIA ecoRally Cup en de Spaanse kampioen waren tot dan toe beter. Wow!”, reageerde Antoine Dechamps enthousiast. “Dat voorlopige resultaat hadden we te danken aan een uitstekende zaterdagetappe. In de vooravond finishten we bij iedere proef tussen de vierde en de zevende plaats, wat gezien het hoogstaande startveld heel veel voldoening opleverde. Jammer genoeg verloren we uiteindelijk onze podiumplaats nog, omdat we na de laatste verbindingsrit te laat inklokten bij het controlepunt. Spijtig, maar we aanvaarden de straf. We zullen ons in de toekomst niet meer laten verrassen!” 

Antoine werd aan de finish door heel wat andere deelnemers voor zijn prestatie gefeliciteerd, en bleef ook positief. Hij zette vooral de progressie in de samenwerking met zijn corijder in de verf. “Nu we vier wedstrijden samen hebben afgewerkt hebben we onze manier van analyseren duidelijk verbeterd”, stelt de rijder uit Nil-Saint-Vincent. “Zo kunnen we het roadbook beter lezen, de boordcomputer beter programmeren en is er ook een betere communicatie. Allemaal aspecten die ons toelaten progressie te boeken en dat levert ook betere resultaten op. Zo zijn we van de achtste plaats op vrijdag opgeklommen naar de derde plek de dag nadien. Bij ons vertrek uit Spanje waren we dan ook in de wolken!” 

Didier Noirhomme wist te bevestigen dat hij het hele weekend lang heel veel plezier had beleefd. “De navigatieopdracht was misschien minder uitgebreid dan bij andere wedstrijden, maar we moesten wel heel veel snelheidswijzingen weten te verwerken, met weinig referentiepunten om de aanpassingen uit te voeren”, legt hij uit. “Ik was voortdurend alert en ik voelde dat Antoine er alle vertrouwen in had en zich helemaal op mijn aanwijzingen toelegde. Er werden mooie automatismen gecreëerd, wat me enthousiast naar het vervolg van dit seizoen laat uitkijken!” 

Na een pauze van enkele weken staan Antoine en Didier samen aan de start van de Oeiras Eco Rally, verreden van 5 tot 7 april. De vertegenwoordigers van de Belgian VW Club zijn vast van plan om op de Portugese wegen hun uitstekende Spaanse prestatie te bevestigen!