FIA WEC interview Tom Van Rompuy: “Ik kijk er enorm naar uit”

Een van de zes Belgen in het FIA WEC 2024 is de Antwerpenaar Tom Van Rompuy. Van Rompuy, vorig seizoen nog op het podium in de klasse LMP2 Pro/Am tijdens de 24 Uur van Le Mans, doet het in het FIA WEC met TF Sport en Corvette in de klasse LMGT3, samen met Rui Andrade en Charlie Eastwood. Het trio heeft de eerste testen met de nieuwe Corvette GT3 achter de rug en wij konden met Tom Van Rompuy praten.

Foto: © TF Sport

De testen in Dubai startten moeilijk voor het team en Tom Van Rompuy, maar wel om redenen waar ze totaal geen vat op hadden: “De eerste testdag werd volledig afgelast omwille van de zware de regen en de overstromingen op het circuit. Op dinsdag konden we nog niet over het hele circuit rijden, maar mochten we wel pit out, terugdraaien op het rechte stuk, vervolgens op het rechte stuk in de tegengestelde richting rijden, de laatste bocht nemen en weer de pitlane opzoeken, een verre van ideale situatie voor testen uiteraard. Het gaf ons wel de kans om toch al wat pitstops en bepaalde procedures te oefenen.

“De wagen lag me meteen”

Gelukkig bleven de condities in Dubai niet slecht en op donderdag kon er weer gewoon gereden worden en Tom Van Rompuy was duidelijk in zijn sas: “De wagen lag me meteen zeer goed en dat gaf vertrouwen. Ik kon dan ook mooie tijden draaien. We hebben veel proberen te simuleren en met de set-up gespeeld, met daarnaast wat heel wat uren in de auto en dat was toch de betrachting. Want volgende week komen de officiële testen in Qatar er al aan en daarna is het meteen racen geblazen.”

Ook het werk van Pratt Miller viel meteen op, want gedurende de hele test, was er niet één probleem met de Corvette Z06 GT3.R. “Inderdaad, de Amerikaanse constructeur heeft kosten noch moeite gespaard om ons te ondersteunen. Zo hebben maandag na de 24 Uur van Daytona meteen twee ingenieurs met updates laten komen, om de kleine problemen die ze tijdens de 24-uurrace hebben vastgesteld, te verhelpen. Tijdens deze test in Dubai waren er maar liefst acht ingenieurs aanwezig van Pratt Miller aanwezig. Dat geeft wel vertrouwen als een constructeur dergelijke ondersteuning geeft. TF Sport zelf is een zeer professioneel team met oog voor detail en een leuke sfeer. Ik kijk dan ook naar het seizoen uit.”

Op 24 en 25 februari volgt de ‘Prologue’ van het FIA WEC en op 2 maart wordt het seizoen dan ook effectief afgetrapt met een race van 1812 kilometer, uiteraard in Qatar.