Asian Le Mans Series Abu Dhabi: zege voor Crowdstrike Racing by APR, DKR derde

George Kurtz, Colin Braun en Malthe Jakobsen wonnen een incidentrijke voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 van de Asian Le Mans Series. AF Corse werd op het Yas Marina Circuit tweede en voor DKR Engineering en het trio Mattschull-Dillmann-Hörr was de derde podiumplaats weggelegd. Omdat het van pole vertrokken 99 Racing door een ongeval uitviel, neemt Crowdstrike Racing by APR ook de leiding in de tussenstand van LMP2. Gilles Magnus eindigde elfde in GT.

(Foto’s: © Algarve Pro Racing – Asian Le Mans Series)

99 Racing en Pure Rxcing begonnen als kampioenschapsleider in respectievelijk LMP2 en GT aan de race. De race draaide voor beide equipes echter uit op een drama, nadat ze samen achter de safety car een ongeval hadden. Voordien werd de wedstrijd al gekenmerkt door diverse lichte aanrijdingen en pirouettes. Het zwaarste ongeval vond echter op 1 uur en 13 minuten van het einde plaats toen de #95 TF Sport Aston en de #86 GR Racing Ferrari in contact kwamen. De Ferrari ging de vangrail in en de race werd met een rode vlag stopgezet. De klok bleef echter tikken en pas op 26 minuten van het einde volgde de groene vlag. Een prima eindsprint van Laurents Hörr bezorgde DKR een podiumplaats. Ook Alexander Mattschull en Tom Dillmann presteerden uitstekend met de Oreca 07 van het team van Kendy Janclaes, waarbij Dillmann de snelste wedstrijdronde liet optekenen. Michael Jensen, Nick Adcock en Fabien Lavergne wonnen met de Ligier JS P320 van CD Sport de LMP3-klasse.

Crowdstrike Racing by APR leidt nu met 73 punten de tussenstand in LMP2, met drie punten voorsprong op 99 Racing, dat morgen de kampioenschapsfinale opnieuw vanop plaats 1 mag aanvatten. Mathematisch maken ook de #22 van Proton Competition (53 punten), AF Corse (52 punten) en DKR Engineering (50 punten) nog een kans op de titel.

In GT ging de winst naar de Triple Eight Mercedes van HH Prince Abdul Rahman Ibrahim, Jordan Love en Luca Stolz. Ondanks de uitvalbeurt behield Pure Rxcing de leiding in GT. Ze tellen nu negen punten voorsprong op het trio van Triple Eight. Gilles Magnus en zijn teamgenoten vielen met een elfde plaats net buiten de punten en zijn vierde, nog steeds op 14 eenheden van Pure Rxcing.

Het kampioenschap wordt morgen beslist in een laatste wedstrijd van vier uur die om 13u00 Belgische tijd aanvangt.

Resultaten