Le Mans Cup: 42 wagens voor 2024

Het kampioenschap dat in 2016 startte, maakte deze week bekend dat dit jaar 42 wagens voor een volledig seizoen worden verwacht. Er zijn 29 LMP3’s aangemeld en dertien GT3’s, maar zonder een Belgisch team of rijder. Het kampioenschap telt zes manches en begint op 13 april in Barcelona. De Road to Le Mans staat uiteraard ook weer op het programma en op 24 augustus is Spa-Francorchamps aan de beurt.

(Foto: © Michelin Le Mans Cup / FocusPackMedia – Harry Parvin)

Grote afwezige is DKR Engineering, dat de eerste vier jaar van de LMP3-klasse de titel pakte en in 2016 de Road to Le Mans met een BMW betwistte. De teams die de laatste drie jaar kampioen werden in LMP3, Nielsen Racing, Racing Spirit of Léman en Team Virage, tekenen wel opnieuw present in deze klasse. De Ligier JS P320 is met 25 stuks de meest gekozen wagen. De vier andere wagens komen van Duqueine. De meest opvallende nieuwkomer is misschien wel R-ACE GP, het Franse team dat voornamelijk gekend is uit diverse eenzittercategorieën en zich nu dus waagt aan prototypes.

In GT3 zien we een comeback van Iron Dames en zij rekenen op de Française Célia Martin en de Zwitserse Karen Gaillard om de Lamborghini Huracán GT3 naar goede resultaten te loodsen. Er zit in deze klasse ook veel diversiteit met vijf Ferrari 296 GT3, twee Aston Martin Vantage, drie Lamborghini, twee Porsche en een Audi R8.

Deelnemerslijst