Asian Le Mans Series Dubai: pole voor Proton Competition

PJ Hyett stuurde zijn Proton Competition Oreca 07 naar de polepositie (1:48.873) voor de 4 Uur van Dubai, de derde wedstrijd voor de Asian Le Mans Series 2023-2024. De Amerikaanse ontwikkelaar van software was 46 duizendsten sneller dan Amhad Al Harthy (99 Racing – Oreca). Salih Yoluç (TF Sport – Oreca) werd derde. Hoewel Alban Varutti, de teamgenoot van Magnus, oorspronkelijk door het annuleren van enkele rondetijden als 22ste in de livetiming werd opgenomen, werd dit later bij de publicatie van de officiële uitslag rechtgezet. De Saintéloc Audi van Magnus, Varruti en Haase zal uiteindelijk als tweede in GT3 starten.

(Foto’s: © Asian Le Mans Series – Saintéloc Racing)

Een week na zijn zege in de 24 Uur van Dubai is Gilles Magnus opnieuw aan zet op het circuit in het Midden-Oosten. Na twee races in Maleisië voert Magnus met zijn teamgenoten Christopher Haase en Alban Varutti de tussenstand in GT aan met elf punten voorsprong op het trio Malykhin-Sturm-Bachler van Pure Rxcing.

De kwalificaties werden voorbehouden voor de Bronze-rijders en Anthony Lui bezorgde Almanar Racing by GetSpeed de polepositie (1:58.280) in GT. Lui was met zijn Mercedes-AMG GT3 131 duizendsten sneller dan Alban Varutti. James Cottingham (Optimum Motorsport – McLaren) werd derde. In eerste instantie viel Varutti door een bestraffing van tracklimits in de tijdwaarneming terug naar de laatste plaats, maar dit werd achteraf rechtgezet. De chrono van zijn derde ronde bleef behouden, en ronden vier, vijf en zes werden geschrapt.

De DKR Engineering Oreca 07 van het trio Alexander Mattschull, Tom Dillmann en Laurents Hörr werd in de handen van de eerstgenoemde achtste in LMP2 op 1,358 seconden van Hyett. Alexander Bukhantsov stuurde zijn Ligier van COOL Racing naar de pole in LMP3.

De race start op zondag om 10u00 Belgische tijd en is op YouTube te volgen.

Resultaten