Arctic Rally: maar één Belgisch team aan de finish

België was goed vertegenwoordigd in de Arctic Lapland Rally. Bernd Casier en Pieter Vyncke (Ford Fiesta Rally2) waren voor het plezier naar Lapland afgereisd en ze reden een prima wedstrijd, maar op zaterdag kwam de pechduivel roet in het eten gooien. Een lekke band en een probleem met de waterdruk zorgde voor een terugval in het klassement. In de laatste klassementsproef ging duo Casier-Vyncke bovendien van de baan. Ook Bart Sobry en navigator Diederik Pattyn haalden de finish niet. Net zoals het duo Robbert Desmet-Claudie Tanghe hadden ze met hun Ford Fiesta Rally3 de maximale rijtijd overschreden. Wie wel de finish haalde in de thuisstad van de kerstman was Thomas Martens. Samen met navigator Eddy Smeets zet deze jonge rijder in zijn Clio Rally4 zijn leercurve verder met een 32ste plaats algemeen, en een vijfde plaats in zijn klasse op evenwel meer dan zeven minuten van de Finse winnaar in de klasse. (Tekst: Koen Nuyts en foto: Pieter Vyncke)