WRT staat voor fantastisch seizoen 2024

Team WRT staat uiteraard voor een bijzonder seizoen, met de première in de topklasse van het FIA WEC met BMW. Bovenal blijft WRT echter ook een GT-team, getuige de inzet van twee BMW M4 GT3 in de GT-klasse van het FIA WEC, maar WRT zien we dit jaar ook in de diverse GT3-series van SRO. 

Zoals al bekend is, zal Team WRT een tweeledig programma in het FIA WEC afwerken, met deelname aan zowel de Hypercar- als de LMGT3-klasse. In Hypercar zien we twee BMW M Hybrid V8 in de kleuren van BMW M Team WRT, met in de #20 Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde, terwijl Raffaele Marciello, Dries Vanthoor en Marco Wittmann in de andere auto met startnummer #15 zitten.

Team WRT neemt in LMGT3 ook deel met twee BMW M4 GT3. In wagen #31 vormt Augusto Farfus een team met Sean Gelael, die afkomstig is uit het LMP2-programma, en nieuwkomer Darren Leung uit Groot-Brittannië, die vorig jaar met het team zijn opwachting maakte in de Fanatec GT op de Nürburgring. In wagen #46 zal Valentino Rossi zijn eerste seizoen in het FIA WEC rijden, samen met Maxime Martin en Ahmad Al Harthy uit Oman, die nieuw is voor Team WRT maar niet voor het FIA WEC.  

Vol huis in GT World

In de Endurance Cup van de GT World zien we drie auto’s. In de Pro-klasse zullen Sheldon Van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts de BMW M4 GT3 #32 blijven besturen, terwijl Maxime Martin en Valentino Rossi in de #46 het gezelschap krijgen van Raffaele Marciello. Wagen #30, die uitkomt in de Bronze-klasse, krijgt een volledig nieuwe bemanning. Ahmad Al Harthy voegt zich bij Sam De Haan, de regerende GT Open-kampioen, en Jens Klingmann, die vorig jaar al de overwinning deelde tijdens de 24 uur van Dubai met Team WRT.

Ook in de Sprint Cup zien we drie wagens. In Pro zitten drievoudig Sprint Cup-kampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts opnieuw achter het stuur van wagen #32, terwijl wagen #30 zal racen in de Silver-klasse met Sam De Haan en regerend mede-kampioen Calan Williams. Tot slot zal auto #31 ook deelnemen aan het volledige seizoen, waarvan de line-up binnenkort bekend wordt gemaakt. Een vierde auto voor Valentino Rossi en Maxime Martin, sportief #46, zal gastoptredens maken in de rondes van Brands Hatch en Misano.

WRT vertegenwoordigt BMW Motorsport ook tijdens de wedstrijd in Bathurst en Spa van de Intercontinental GT Challenge.