WRC Monte-Carlo: opgave Wartique, Neuville kent wat problemen

De 92ste rally van Monte-Carlo is amper twee proeven ver en we zijn al twee landgenoten kwijt. In de tweede KP van de avond ging de krachtbron van de Ford Fiesta van John Wartique en Maxime Andernack stuk en dat was het dan voor de Belgen. In de eerste proef hadden ze al een lekke band, waardoor alle kansen op een goed resultaat verdwenen waren.

Een lekke band, een moeilijk werkende krik en een stukke krachtbron: ziehier de samenvatting van de Monte-Carlo van onze landgenoten in de SXM Ford Fiesta. Geen Wartique-Andernack meer op vrijdag dus, de andere Belgen zijn er wel nog bij. Armand Fumal is derde in RGT met zijn Alpine, daar waar zijn teamgenoot bij Chazel, Raphaël Astier al opgaf. Fumal is ook vijfde in de Master Cup, met het duo Serderidis-Miclotte (SXM Polo) op de derde plaats.

Thierry Neuville (Hyundai) ondertussen, was niet geheel tevreden ondanks een tweede plaats op vijftien seconden van leider Elfyn Evans: “We hadden wat kleine problemen met de auto, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we die kunnen oplossen. De eerste proef was het grootste deel van de tijd erg hard voor de banden, dus ik reed ik erg proper om zoveel mogelijk de banden te sparen. De tweede KP kon je wat meer aanvallen, maar het werd erg vuil. Het was zeker geen gemakkelijke etappe – het was een hele uitdaging met wisselende omstandigheden. Ik was blij met mijn prestatie, maar Elfyn vloog.

Grégoire Munster en Louis Louka (Ford Puma) zijn zevende.