Daytona 24: Cadillac profileert zich in vrije trainingen tot topfavoriet

Ook in de derde en vierde vrije training was een Cadillac V-Series.R bovenaan het klassement van GTP te vinden. In deze oefensessies was de eer weggelegd voor het rood-zwarte exemplaar van Whelen Engineering Cadillac Racing, dat morgen tevens van pole zal vertrekken bij de 24 Uur van Daytona.

(Foto’s: © Cadillac en Honda Racing Global)

Pipo Derani realiseerde in de derde vrije training de snelste chrono (1:35.708). Hij was daarmee drie tienden sneller dan Felipe Nasr met de Porsche Penske Motorsports #7 963. Op plaatsen drie en vier volgden de twee BMW M Hybrid V8. In de afsluitende vrije training zette Jack Aitken voor de #31 Cadillac de beste rondetijd (1:35.983) op de tabellen en was daarmee een twee tienden sneller dan de #25 BMW.

In vier testsessies met een totaal van 5 uur en 45 minuten aan tracktime maakte Cadillac indruk, en lijkt qua snelheid een heel kleine voorsprong te hebben op Porsche en BMW. Maar wat moeten we denken van Acura, dat tot nu toe geen hoofdrol opeiste? Beide wagens van Wayne Taylor Racing by Andretti waren in de vrije trainingen steeds bij de tragere GTP’s, met één zesde plaats als hoogste klassering.

In deze laatste twee testsessies tikten Crowdstrike Racing by APR en TDS Racing elk éénmaal af als snelste in LMP2. In GTD Pro gaven beide Corvette Z06 GT3.R in de derde sessie de toon aan en in de vierde was het de #60 Iron Lynx Lambo. In GTD ging de snelste tijd tweemaal naar een Porsche, eerst naar de MDK Motorsports 911 in handen van de Nederlandse debutant Larry ten Voorde, gevolgd door Andretti Motorsports.

De wedstrijd start morgenavond 19u30 Belgische tijd en is live op imsa.com te volgen.

Resultaten