WRC Monte-Carlo interview John Wartique: “Ik ben voor het eerst sinds lang nerveus”

Ze zullen zeker niet proberen om koste wat het kost op te vallen in de klasse WRC2 van de opener van dit WRC-seizoen, maar in de Monte-Carlo zullen John Wartique en Maxime Andernack zich donderdagavond concentreren op het vermijden van fouten.

Foto: © Wartique

Het is een parcours voor grote jongens, zonder verrassingen”, vertelt John Wartique. “Het wordt niet zo’n gemakkelijke Monte Carlo als je zou denken. Het zal droog zijn, maar met veel natte plekken en met behoorlijk wat temperaturen onder nul op de hoger gelegen plaatsen. We verwachten dus vorst en enkele erg gladde stukken. Het WRC is een andere sport qua organisatie, timing en lengte van de etappes. De shakedown was erg goed voor ons. We hebben niet veel etappes kunnen rijden vanwege een klein technisch probleem, maar we hebben het kunnen oplossen. En dat is het belangrijkste…”

De ambities van het Luikse duo zijn eerlijk… “Het doel is om te finishen, wat al een overwinning op zich zou zijn, maar ook om zoveel mogelijk Rally2-ervaring op te doen en te genieten van het avontuur. Eerlijk gezegd is het lang geleden dat ik een beetje stress voelde voor de start, wat laat zien dat we duidelijk uit onze comfortzone stappen. Er is wat ongerustheid, wat me al een paar jaar niet meer is overkomen. Maar we zijn er klaar voor…

De KP1 van de rally, Thoard – Saint-Geniez (21,01 km), begint deze donderdagavond om 20u35.