WRC 2024: Grégoire Munster blikt vooruit

Over minder dan een week start het WRC 2024, een kampioenschap dat het niet makkelijk heeft. Toch kan het voor de Belgische fans erg interessant worden, met als één van de uitgesproken titelkandidaten, Thierry Neuville, terwijl Grégoire Munster als jong talent zijn eerste volledige seizoen mag en kan afwerken. Neuville doet het uiteraard bij Hyundai Motorsport, Munster bij M-Sport Ford. Ook Grégoire Munster lijkt, op zijn manier klaar voor het seizoen.

Foto: © M-Sport

De jongeman uit Verviers ziet dit jaar zijn droom in vervulling gaan, met een volledig seizoen op het hoogste rallyniveau. Ook hij lijk klaar voor de strijd vanaf donderdagavond.

“Tijdens de pre-season tests hadden we twee goede dagen, één in de sneeuw en één op asfalt. In de sneeuw ging het erg goed en ook al weten we niet zeker of we deze omstandigheden tijdens de rally zullen kennen, als dat zo is, zijn we er helemaal klaar voor. Tijdens de test op asfalt hebben we nuttige kilometers afgewerkt en verschillende afstellingen en bandencombinaties geprobeerd.

we zijn zeer gemotiveerd om het seizoen goed te beginnen en we kijken ernaar uit om aan de slag te gaan. We willen vooral de rally uitrijden zonder fouten te maken. Als we het jaar positief beginnen, kunnen we het momentum vasthouden en het tempo gedurende het seizoen opbouwen.”

Grégoire Munster doet het uiteraard met Louis Louka in een Ford Puma Rally1.