Dakar 2024: de Mevius reageert na schitterende tweede plaats

Guillaume de Mevius heeft voor een sterke sportieve prestatie gezorgd in dit prille autosportjaar 2024. De Waals-Brabander werd, samen met zijn Franse corijder Xavier Panseri, aan het stuur van de Toyota Hilux Overdrive tweede in de Dakar 2024. Hij mag plaatsnemen op het eindpodium tussen twee legendes, de winnaar Carlos Sainz en Sébastien Loeb die derde werd.

Foto: © Simon Bauchau

Guillaume de Mevius begon een kleine twee weken geleden al sterk aan deze Dakar, met ritwinst en een leidersplaats na de openingsrit, iets wat ook al heel wat jaren geleden was voor ons Belgenland. Na twee seizoenen in de categorie ‘Buggy’, met een opgave in de vijfde rit in 2022 en een mooie derde plaats vorig seizoen, stapte Guillaume de Mevius dit jaar dus over naar de ‘Cars’ en het Belgische topteam Overdrive Racing. Het resultaat van de nieuwe samenwerking is enorm, want de tweede plaats overtreft de stoutste verwachtingen van de Belg.

Jullie kunnen wel bedenken hoe gelukkig ik ben”, aldus Guillaume de Mevius bij Autosportwereld. “Het was spannend tot het einde, want we moesten vandaag nog erg hard gaan, met een tweede plaats in de rit als resultaat. Maar op het podium staan, tussen Sainz en Loeb, is een onwaarschijnlijke ervaring. Na al die jaren van hard werken, is dit resultaat uiteraard enorm. We bewezen vorig jaar, bij de buggy’s, dat we de snelheid in huis hebben. Ik hoop uiteraard dat dit resultaat iets zal losmaken en in een mooi programma voor 2024 zal resulteren. Ik wil het Belgische publiek ook bedanken voor de continue ondersteuning tijdens deze lange wedstrijd. Met dank ook aan het team Overdrive voor de schitterende wagen en de perfecte ondersteuning.