F4 Spanje: Thomas Strauven met Rodin Motorsport

De 15-jarige Limburger Thomas Strauven treedt dit seizoen met Rodin Motorsport aan, voorheen Carlin Motorsport, en hij zal uitkomen in de Formula Winter Series en de Spaanse F4. Strauven is één van de Belgische talenten uit het karting, die zich onlangs ook onderscheidde in de Richard Mille Young Talent Academy. 

Foto: © Rodin Motorsport

Ik ben heel dankbaar voor deze kans”, aldus Strauven. “Ik wil iedereen bedanken die in me gelooft en die deze enorme kans mee mogelijk gemaakt heeft.” 

Strauven start zijn seizoen in de Winter Series op 10 en 11 februari in het Spaanse Jerez, waarna nog drie meetings in Spanje volgen. Het Spaanse F4-seizoen start dan weer op 11 en 12 mei in Navarra. 

Kartingtalent

De jonge Limburger reed vorig jaar in OK-karts en werd tweede in de WSK Super Master Series. De twee jaar daarvoor bracht hij voornamelijk in de juniorkart door. In 2021 werd hij zesde in de Rotax Max Euro Trophy en achtste in de Rotax Max Golden Trophy voor Rotax Junior karts, en tweede in de IAME I-Games en elfde in de IAME Euro Series voor X30 Junior karts. In 2022 werd hij tiende in de Champions of the Future Series, elfde in het Europees kampioenschap en 35ste in het wereldkampioenschap voor OK Junior karts.

Recent maakte ook Douwe Dedecker bekend dat hij een soortgelijk programma afwerkt, maar met GRS Team.