BK rallycross 2024: kalender bekend

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de reglementen voor 2024, die heel binnenkort gepubliceerd zullen worden, presenteert RACB Sport de kalender voor het Belgian Rallycross en Cross Car Championship 2024. 
 
Het seizoen gaat, net zoals vorig jaar, van start op het circuit Jules Tacheny in Mettet, deze keer op zondag 3 maart. Daarna volgen twee afspraken op het Glosso-circuit in Arendonk, op zondag 28 april en 2 juni. Opvallend is de terugkeer van het Duivelsbergcircuit. Na drie jaar afwezigheid, kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden op de Limburgse omloop. De grote comeback (voorlopig nog onder voorbehoud van het behoud van de vergunning) van het Duivelsbergcircuit staat gepland in het weekend van 13 en 14 juli.
 
Voor de 5de wedstrijd van het seizoen trekken we opnieuw naar Arendonk op 11 augustus, waarna het kampioenschap in het laatste weekend van augustus (31/8-1/9) de grens oversteekt naar het Eurocircuit in Valkenswaard voor de 6de manche. Op 6 oktober volgt een tweede wedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Voor de 8ste manche van het seizoen wordt nog een datum en locatie gezocht. 
 
Alle wedstrijden tellen mee voor de Belgische kampioenschappen Rallycross en Cross Car, met dit jaar ook een volwaardig Belgisch kampioenschap voor Mini Buggy’s. Meer details volgen zodra de reglementen klaar zijn en World RX zijn kalender bekend heeft gemaakt.