Formula E Mexico: een relatief tevreden Vandoorne

Stoffel Vandoorne kende een redelijke start van het WK Formula E in Mexico, met een achtste startplek en dezelfde positie aan de aankomst, na een wedstrijd waarin inhalen voor iedereen onmogelijk leek. De West-Vlaming was dan ook relatief tevreden.

Foto: DS Penske – DPPI

Het was het eerste raceweekend van 2024“, aldus de voormalige wereldkampioen. “Ik zou zeggen dat het een redelijk weekend was, na een winter met veel veranderingen binnen het team tegenover vorig seizoen. Ik heb ook een nieuwe race-ingenieur en het was dus het eerste weekend waarin we samenwerkten. Het belang van deze eerste afspraak van het seizoen was om een clean weekend te hebben en geen fouten te maken en dat is wat we voor elkaar hebben gekregen.”

Vier punten en beste finish in Mexico

Stoffel Vandoorne scoorde een achtste plaats en dat is het beste resultaat voor de Belg op de Mexicaanse omloop. “Ik heb het gevoel dat we een goede race hebben gereden. Een finish met vier punten is beter dan vorig jaar en het is bemoedigend om te zien dat het team de potentie heeft om vanaf hier verder te gaan. Genoeg potentieel voorhanden dus en we kijken uit naar de volgende races.”

Stoffel Vandoorne trekt nu naar Diriyah, in Saudi-Arabiƫ voor de tweede en de derde race van het seizoen en dat op 26 en 27 januari 2024.