Formula E Mexico: Wehrlein en Porsche pakken de eerste

De eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap Formula E werd een bijzonder eentonige race, met amper inhaalmanoeuvres, maar opvallend, wel voor zeer volle tribunes in Mexico. De zege was voor Pascal Wehrlein, zijn vijfde uit zijn carrière in de Formula E. De Porsche-rijder haalde het voor Sébastien Buemi (Envision) en Mick Cassidy (Jaguar). De zege van de Duitser is wel nog onder voorbehoud.

Foto’s: © Formula E

Stoffel Vandoorne, DS Penske, DS E-Tense FE23

Het steeds betere beheer van de energie en de zeer constante Hankook-banden lijken te maken dat er in de Formula E-wedstrijden minder staat te gebeuren dan in het verleden, getuige deze opener van het seizoen in Mexico, waar niet erg veel gebeurde. Sébastien Buemi (Envision) en Mick Cassidy (Jaguar) mochten, samen met winnaar Wehrlein, mee naar het podium, Max Günther (Maserati) en Mitch Evans (Jaguar) werden vierde en vijfde. DS lijkt weer net iets tekort te komen voor de echte top, met Jean-Eric Vergne op zes en Stoffel Vandoorne op acht, één plaats beter dan de wereldkampioen Jake Dennis (Andretti).  

Opvallend, de beide Nederlanders, Robin Frijns (Envision) en Nyck De Vries (Mahindra) kwamen niet in het stuk voor, met een, stevige crash voor Frijns in de beginfase van de race.

Wehrlein leidt uiteraard in WK, met 28 punten, voor Buemi met 18 en Cassidy met 16.  

De volgende afspraak is over twee weken, in Saoedi-Arabië, met een race op vrijdag en een op zaterdag.