MotoGP: Barry Baltus bereidt zich voor op lang 2024-seizoen

Barry Baltus is pas 19 jaar oud, maar hij begint al aan zijn vijfde seizoen in het wereldkampioenschap, zijn vierde in de Moto2-klasse. Net als in de voorgaande drie seizoenen rijdt hij voor het Fieten Olie Racing GP team, dat wordt geleid door oud-coureur Jarno Janssen. Een garantie voor stabiliteit waardoor de jonge Belg zich mentaal goed kan ontwikkelen binnen een familiestructuur die volledig in hem gelooft.

(persbericht)

Barry’s vooruitgang in 2023 is terug te zien in zijn resultaten, waaronder een zevende plaats in Frankrijk, een zesde in Groot-Brittannië en een achtste in India. Met 55 punten op het bord, 30 meer dan in 2022, heeft hij zijn persoonlijk record voor gescoorde punten in één seizoen bijna verdubbeld. Reden te meer om hoge verwachtingen te hebben voor 2024.

“Er zijn veel positieve punten te halen uit ons seizoen 2023,” zegt Barry. “We vochten voor de topposities en het eerste podium van mijn carrière was niet ver weg. We boekten ook vooruitgang in de kwalificatie, want we haalden bijna altijd Q2. Het doel is natuurlijk om het in 2024 beter te doen en onze plaats vooraan uit te bouwen. Het team geeft me de wapens die ik nodig heb en we gaan de goede kant op. Nu is het tijd om alles samen te voegen en de resultaten te behalen die we verdienen!”

Het langste Moto2-wereldkampioenschap in de geschiedenis staat de rijders te wachten, met maar liefst 22 Grands Prix op de kalender. Het begint op 10 maart in Losail, Qatar. Dit is de eerste van 18 verschillende landen die in de loop van het seizoen worden aangedaan en het volledige programma staat hieronder:

10 maart: Losail (GP van Qatar)
24 maart: Portimao (GP van Portugal)
7 april: Termas de Río Hondo (GP van Argentinië)
14 april: Austin (GP van Amerika)
28 april: Jerez (GP van Spanje)
12 mei: Le Mans (GP van Frankrijk)
26 mei: Barcelona (GP van Catalonië)
2 juni: Mugello (GP van Italië)
16 juni: Sokol (GP van Kazachstan)
30 juni: Assen (GP van Nederland)
7 juli: Sachsenring (GP van Duitsland)
4 augustus: Silverstone (GP van Groot-Brittannië)
18 augustus: Spielberg (GP van Oostenrijk)
1 september: Aragon (GP van Aragon)
8 september: Misano (GP van San Marino)
22 september: Buddh (GP van India)
29 september: Mandalika (GP van Indonesië)
6 oktober: Motegi (GP van Japan)
20 oktober: Phillip Island (GP van Australië)
27 oktober: Buriram (GP van Thailand)
3 november: Sepang (GP van Maleisië)