WRC Monte-Carlo 2024: al mooie namen voor WRC2

Het is voorlopig erg rustig in de autosport, maar dat verandert tijdens de eerste maand van het jaar erg snel. Naast de Dakar en de uithoudingsraces in Dubai en Daytona, is er uiteraard ook de Monte-Carlo, de opener van het WRC. In dat WRC zien we amper acht WRC1-wagens aan de start van de seizoensopener, maar in WRC2 is er heel wat meer schoon volk.

Foto: M-Sport

Toyota laat de Yaris Rally2 debuteren, met meteen enkele mooie namen. Zo is er de 26-jarige Jan Solans. De Spanjaard won de JWRC-titel in 2019, maar sindsdien hoorden we weinig van hem. We kondigden ook al Bryan Bouffier aan, ex-winnaar van de ‘Monte’ in 2011. Bij Citroën zijn er uiteraard  Yohan Rossel en Nikolay Gryazin in een C3 van DG Sport. Lauri Joona, Pepe Lopez en Roberto Daprà doen het dan weer voor Skoda.

Van Belgische zijde zijn er uiteraard de duo’s in WRC1 Neuville-Wydaeghe (Hyundai) en Munster-Louka (Ford). Ook Armand Fumal (Alpine) hoopt in januari aan de start te staan.

De deelnemers starten op donderdag 25 januari en moeten tot zondagmiddag 28 januari 324,44 km tegen de chrono afleggen, verdeeld over 17 klassementsproeven. Het servicepark staat weer in Gap.