Belgian Motorcycle Academy onthaalt twee nieuwe talenten

Ferre Fleerackers en Lucas Fisette zijn de nieuwste aanwinsten van de vzw Belgian Motorcycle Academy. Ze voegen zich bij (in alfabetische volgorde): Evan Gourmet, Guillaume Casaer, Justin Wathlet, Lorenzo Pontillo, Loriano Dombier, Loris Dekkers, Lucas Stranard, Luigi Orsolini, Romain Even, Tom Rolin en Zenno Bulté.

(persbericht/foto: © belgianmotorcycleacademy.be)

Op 25 oktober organiseerde VZW Belgian Motorcycle Academy een selectiedag om de jonge Belgische motortalenten te identificeren die de rangen zullen vervoegen voor het vijfde seizoen in 2024. Om deel te nemen, moest je tussen 7 en 17 jaar oud zijn, de Belgische nationaliteit hebben, goed overweg kunnen met een motor, bereid zijn om een jaarlicentie af te sluiten bij de FMWB en vanaf 11 jaar een sportief CV kunnen voorleggen.

Op het programma stonden een aantal praktische rijtesten en een persoonlijk gesprek, dit alles op en rond het Circuit Jules Tacheny in Mettet. De jury besloot twee jonge kandidaten te selecteren, die opvielen door hun rijvaardigheid en hun motivatie om grote kampioenen te worden. Zij zullen het komende seizoen deel uitmaken van vzw Belgian Motorcycle Academy, waar ze professionele coaching zullen krijgen om hun sportieve vaardigheden en prestaties verder te verbeteren.

Ferre FLEERACKERS
Ferre komt uit de regio Aarschot en rijdt al op 2-wielers sinds hij op 5-jarige leeftijd op zijn eerste BMX stapte. Daarna schakelde hij over op gemotoriseerde machines en dat heeft goed uitgepakt voor hem, want hij is één van de meest veelbelovende Belgen. Op 17-jarige leeftijd – hij werd geboren op 31 augustus 2006 – heeft hij zijn vorige seizoen doorgebracht met vechten voor podiumplaatsen in het Duitse Supersport 300 (IDM) kampioenschap. Hij maakte een opmerkelijke verschijning in de Northern Talent Cup 2021 (NTC) en leidde enkele ronden in deze competitie op een voor hem onbekend circuit. Hij zal ons meer moois laten zien in 2024, want dan zal hij het volledige NTC-seizoen rijden.
Lucas FISETTE
Motorliefhebbers zullen de naam van Marc Fisette herkennen, een van de snelste Belgische piloten in zowel Superbike als Endurance. Lucas is zijn zoon en het was duidelijk zijn vader die de passie voor motorsport doorgaf, en met succes: de jury merkte zijn beheersing van de motor op, ondanks het feit dat hij nog maar weinig motorervaring heeft. De Luikenaar, geboren op 8 juni 2010, heeft de ambitie om zich te specialiseren in de Supermoto-discipline.