Supermoto: Mettet zal de Belgische GP organiseren tot 2026!

Het Circuit Jules Tacheny in Mettet is blij en trots om een nieuw akkoord van drie jaar aan te kondigen met XIEM, de promotor van het FIM Supermoto Wereldkampioenschap. Deze nieuwe samenwerking garandeert de organisatie van de S1GP Belgian Grand Prix op het Circuit Jules Tacheny voor de komende drie seizoenen. De 2024 editie zal plaatsvinden op 4, 5 en 6 oktober.

(persbericht/foto:©Sebaboum/Circuit Jules Tacheny)

Het grote succes van de Wereldkampioenschap 2023 in Mettet, georganiseerd op 6, 7 en 8 oktober, overtuigde beide partijen om deze samenwerking verder te zetten. Het Circuit Jules Tacheny beleefde een spectaculair en historisch weekend, wat zowel de organisatoren, piloten als toeschouwers hard beviel. Het was dus vanzelfsprekend en logisch om in deze richting verder te gaan en met de ervaring van de 2023 editie in de toekomst nog beter te presteren.

Het verder hosten van de S1GP bevestigt Mettet als dè hoofdstad van Supermoto en past perfect in de toekomststrategie van het circuit. Het nieuwe format dat in 2023 werd getest, wordt in 2024 herhaald: het evenement zal zowel de finale van het Supermoto Wereldkampioenschap als de prestigieuze Superbiker van Mettet omvatten.

Freddy Tacheny, voorzitter van het Jules Tacheny-circuit: “We zijn verheugd en trots om de samenwerking met het Wereldkampioenschap de komende drie jaar verder te zetten. In 2024 zal de Belgische GP en de finale van het seizoen opnieuw worden georganiseerd binnen onze Superbiker. Het is ook zeer goed nieuws voor al onze toeschouwers die getuige zullen zijn van de twee belangrijkste evenementen op de Supermoto-planeet, namelijk de titel van wereldkampioen en de titel van de Superbiker. Dus, tot ziens in België op 4, 5 en 6 oktober 2024, met veel nieuwe verrassingen die we in de komende maanden zullen onthullen!”