Ugo de Wilde wint Lamborghini Junior Drivers shoot-out

Marzio Moretti en Ugo de Wilde zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Lamborghini Squadra Corse’s Super Trofeo Junior Drivers shootout. Beide rijders krijgen in 2024 een statuut als Lamboghini-Junior en zullen genieten van een gedeeltelijke ondersteuning voor hun programma in 2024.

De Super Trofeo Junior Drivers-shootout, die is voorbehouden aan jonge rijders die uitkomen in de Lamborghini Super Trofeo-categorie en tussen 19 en 26 jaar oud zijn, bracht op 20 en 21 november de acht best presterende jongeren uit de campagne 2023 samen en zij streden in Vallelunga om de zege.

Marzio Moretti en Ugo de Wilde kamen als beste uit de bus en het duo promoveert zo naar een GT3-raceprogramma, net als Amaury Bonduel, die wordt beloond voor zijn overwinning in de Lamborghini World Finals die het seizoen afsloot, naast zijn sterke optreden in de shootout vorige maand. Hij zal in principe een programma in GT Open afwerken.

Voor Ugo de Wilde is de promotie binnen de structuur van Lamborghini een prachtige kans om zijn talent verder in de kijker te rijden, nadat hij in 2022 op het podium stond in de klasse LMP2 Pro/Am van de 24 Uur van Le Mans. de Wilde werkt als alles goed gaat, een dubbel programma af, met een deelname aan de Super Trofeo en een programma in GT3, maar die details zijn nog niet bekend.