In een notendop: F1 en eenzitters

  • F1 – Alpine maakte de verkoop bekend van 24% van zijn Formule1 team aan een Amerikaanse groep van investeerders onder leiding van Otro Capital. Het aandeel in Alpine Racing Ltd werd voor 200 miljoen euro verkocht aan een investeringsgroep bestaande uit Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments. De groep telt een aantal persoonlijkheden zoals acteurs, American football sterren, golfers en voetballers.
  • FIA F3 – Van Amersfoort Racing vervolledigde zijn rijdersbezetting voor de Formule 3. Naast Noël Leon, de kampioen in de Euroformula Open, tekenden ze Tommy Smith en Sophia Floersch. De Duitse reed al eerder voor Van Amersfoort in de periode 2018 en 2019. Floersch kwam in het nieuws door een bijzonder spectaculair ongeval in Macau in 2018, waardoor ze met gebroken ruggenwervel maanden in revalidatie moest. Sedert 2019 is ze weer actief aan het racen en ondertussen werd ze ook opgenomen in de Alpine Academy. Christian Mansell komt dan weer aan boord bij het Franse ART. De Australiër vervoegt er Laurens Van Hoepen.
  • FRECA – De Italiaan Valerio Rinicella stapt na twee seizoenen in de Formule 4 over naar de Formula Regional European by Alpine. Hij blijft daarbij trouw aan MP Motorsport, waarmee hij al eerder in de F4 aan de slag was.
  • F4 Brazil – Na een zege in het afsluitende weekend van het Braziliaanse F4 kampioenschap haalde de jonge Vinicius Tessaro voor het team Cavaleiro de titel binnen. Enkel Matheus Comparatto (Bassani) kon Tessaro nog van de titel houden. Echter, Comparatto viel net naast het podium in de tweede race van het weekend en moest zich tevreden stellen met het vicekampioenschap.
  • FRO – Het Nieuw-Zeelandse FIA Formula Regional Oceania wordt de eerste van de regionale kampioenschappen die volledig zal rijden op P1 Fuel. Dat werd door de organisatoren beslist na een uitgebriede test. P1 is een volledig fossielvrije, synthetische brandstof.

foto: © tgrnz/media