Varia: Tom Van Rompuy aan boord van Skylimit

De vaste Skylimit tandem, Andy Jaenen en Jo Lammens, wordt versterkt met Youry Schollen en FIA WEC-rijder Tom Van Rompuy. 

In 2000 organiseerde Andy Jaenen zijn eerste trackday. Niemand had toen kunnen voorspellen dat zijn firma Skylimit Events zou uitgroeien tot één van de marktleiders in deze sector. Naast ruim 60 eigen autosport evenementen, is skylimit Events ook de drijvende kracht achter de Belcar Skylimit Sprint Cup en de Nürburgring Drift Cup. 

In het voorjaar was er contact tussen Tom Van Rompuy, in het kader van zijn eerste deelname aan de 24 Uur van Le Mans en Andy Jaenen die als spotter meerdere piloten naar het podium van deze legendarische race kon begeleiden. Zo kreeg Youry Schollen, de rechterhand van Tom Van Rompuy en de organisator binnen VR Racing, een opleiding als spotter. Hij kon Tom begeleiden naar een derde plaats in de LMP2 AM klasse. Andy die aan het werk was voor Ben Keating behaalde de GTE-overwinning binnen met de Corvette.

Deze gebeurtenissen bracht beide partijen dichter bij elkaar. Tom Van Rompuy, bij wie het organiseren in het bloed zit, maakte duidelijk dat hij veel interesse had in de door Skylimit Events georganiseerde evenementen en voor ze het wisten werd er gebrainstormd over de toekomst. Een half jaar van ideeën uitwissen en plannen werd op 15 december 2023 besloten om de krachten te bundelen in de toekomst.

De dagelijkse leiding blijft in handen van Andy Jaenen, terwijl de leswagens voor drift en circuit het werkgebied van Jo Lammens blijven. Youry Schollen zal Andy assisteren in de logistiek en in het runnen van de evenementen en de ervaring van Tom Van Rompuy wordt heel nuttig voor de coaching van onze klanten en het uitwerken van nieuwe mogelijkheden voor Skylimit Events. De ambitie is groot en de kans dat de naam van Skylimit Events op meer niveaus in de autosport zal gezien worden, is zeker aanwezig.