GT: Frédéric Vervisch vervoegt Ford als Mustang-rijder, West-Vlaming meteen in Daytona

Ben Barker, Chris Mies, Dennis Olsen, Andy Priaulx en Frédéric Vervisch voegen zich bij de eerder aangekondigde Ford-rijders Joey Hand, Dirk Müller, Harry Tincknell en Mike Rockenfeller voor het Ford Performance Mustang GT3-team in 2024.

Foto: © Ford

Chris Mies en onze landgenoor Vervisch maken dit weekend kennis met de nieuwe Mustang op de Daytona International Speedway, ter voorbereiding op de Rolex 24 at Daytona van volgende maand, waar ze de line-up van het Ford Multimatic Motorsports-team vervolledigen. Mies rijdt samen met Tincknell en Rockenfeller in de #64 Mustang en Vervisch stapt in de #65 met Hand en Müller.

Daytona wordt het officiële sportieve debuut voor de nieuwe Ford Mustang GT3, die zijn 60ste jubileumjaar ingaat.

Dit is een belangrijk en speciaal jaar voor de Mustang – hij viert zijn 60ste verjaardag en we gaan wereldwijd racen met de Mustang“, zegt Mark Rushbrook, Global Director van Ford Performance Motorsports. “Om met een icoon als Mustang te kunnen racen, hebben we een line-up van de beste en meest ervaren GT-coureurs nodig, en onze negen fabriekscoureurs vertegenwoordigen precies dat.”

Samen met onze partners bij Multimatic Motorsports en onze eerste klantenteams Proton Competition en Dinamic GT zijn we klaar om het op te nemen tegen de besten ter wereld op de meest iconische racecircuits. Ik kan niet wachten om in januari in Daytona van start te gaan.

Ford’s groep van negen fabrieksrijders brengt ervaring en kennis op het gebied van enduranceracen mee naar de verschillende Mustang GT3-programma’s over de hele wereld. Met teams die deelnemen aan het WeatherTech SportsCar Championship (IMSA), GT World Challenge Europe (GTWCE), het FIA World Endurance Championship (WEC) en plannen voor meer raceseries later in 2024, zijn deze rijders beschikbaar voor alle klantenteams van Ford, waaronder tot nu toe Proton Competition en Dinamic GT, afhankelijk van de planning. De volledige line-ups voor deze programma’s zullen volgend jaar door de klantenteams worden aangekondigd.