FIA WEC 2024: ook Button bevestigd

Jenson Button heeft zijn deelname aan het volledige FIA WEC-seizoen 2024 bevestigd. De Brit komt in de Hypercar-categorie met Hertz Team JOTA uit. Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, zal het stuur van de #38 Porsche 963 delen met zijn landgenoot Phil Hanson en de Deen Oliver Rasmussen.

Jenson Button maakt zijn rentree in het FIA WEC nadat hij tijdens het superseizoen 2018/2019 de kleuren van SMP Racing verdedigde. Meer recent nam Jenson deel aan het eeuwfeest van de 24 Uur van Le Mans, samen met Jimmie Johnson en Mike Rockenfeller, met de NASCAR Chevrolet Camaro ZL1, als onderdeel van Garage 56. In Petit Le Mans, de afsluitende ronde van de IMSA, maakte de voormalige F1-coureur zich vertrouwd met de JDC-Miller MotorSports Porsche 963.

Ik ben erg enthousiast om in 2024 met Hertz Team JOTA deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship“, vertelt Jenson Button. “Mijn teamgenoten Oliver Rasmussen en Phil Hanson hebben een schat aan race-ervaring. Dat is belangrijk, want teamwork is de kern van enduranceracen en er is geen beter team dan Hertz Team JOTA om de grote fabrikanten in de Hypercar-klasse uit te dagen. Ik kijk uit naar de eerste race, maar ik weet dat we nog veel werk te doen hebben om ons klaar te stomen voor Qatar.