World Finals Rotax Bahrein: naast Beau Lowette, toonde ook Olivier Jonckers zich

Een andere Limburger die afgelopen weekend voor Team Belgium het mooie weer maakte tijdens de Rotax Grand Finals in Bahrein was Olivier Jonckers. Net als vicewereldkampioen Beau Lowette kwam Jonckers in de JuniorMax-klasse uit. Ook hij droeg bij tot het eindpodium van de Belgen in het landenklassement!

Na puike prestaties in de trainingen slaagde de rijder van Daems Racing Team, samen met mecanicien Martin Fiess en de data-analyst Mike van Vugt, erin om optimaal aan de heats te beginnen. Hij reed driemaal naar een top 10 en startte van op de tiende plaats aan de préfinale, waar hij naar een vijfde plaats kon rijden. 

Samen met teammaat Beau Lowette betekende dit dus dat er twee Limburgers in de Grand Final aan de start verschenen. Jonckers kon vrij snel aansluiten bij de kopgroep, maar een impact bij de start maakte dat de snelheid verdween en dat het vooral overleven zou worden. Jonckers werd uiteindelijk ontgoocheld 31ste, maar lijkt na zijn sterk weekend klaar om volgend seizoen in de senior Rotax klasse te starten.