IGTC Gulf 12 Hours: winst voor Mercedes-AMG Team GruppeM, Dries Vanthoor en Team WRT tweede, titel voor Gounon.

Maro Engel, Luca Stolz en Mikael Grenier wonnen op het Yas Marina Circuit de afsluitende wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge 2023. Na twaalf uur racen telde hun #99 GruppeM AMG-GT3 12,8 seconden voorsprong op de #46 Team WRT BMW van Dries Vanthoor, Valentino Rossi en Nick Yelloly, die de laatste uren een probleem met de positie van de pedalen kende. Jules Gounon (2 Seas – Mercedes) kroonde zich kampioen bij de rijders en eindigde met zijn teamgenoten Maximilian Götz en Fabian Schiller op de derde plaats.

(Foto’s: SRO – WRT–W Racing Team)

Na enkele uren racen vervlogen de kansen van de #32 Team WRT BMW op de zege door een probleem met de uitlaat. De reparatie kostte een goede tien minuten en de equipe Eng-van der Linde-Weerts eindigde uiteindelijk met zes ronden achterstand op de veertiende positie.

De Car Collection Porsche van Blattner-Dressler-Sturm werd vijfde algemeen en won Am. De zesde plaats en de zege in Pro-Am was weggelegd voor de Mclaren 720 GT3 Evo van Optimum Motorsport en het trio Radcliffe-Millroy-Bell. De vierde plaats in deze laatste klasse was voor de Haas Racing Team Audi van de Belgen Grégory Servais en Xavier Knauf, die werden bijgestaan door Gregory Guilvert en Miika Panu. De #20 AF Corse Ferrari van onder meer Stéphane Lémeret en de Française Lilou Wadoux werd vijfde in Am. De AF Corse Ferrari van Laurent de Meeus zag de finishvlag niet.