WRC: FIA voorziet enkele aanpassingen, Hankook levert banden vanaf 2025

De World Motorsport Council van de FIA heeft de aanbeveling van de WRC-commissie goedgekeurd om Hankook te benoemen tot officiële bandenpartner en leverancier van het FIA World Rally Championship en dat voor een driejarige deal die in 2025 begint, nadat de eenjarige samenwerking met Michelin is afgelopen.

Foto: © WRC

Er komt ook een nieuwe puntentelling voor het WRC en dat voor constructeurs, rijders en co-rijders met als doel de spanning en competitiviteit te verhogen, vooral op zondag. De details en de toekenning van de punten per dag worden in een later stadium bevestigd door de WMSC Task Force.

Om de kosten aanzienlijk te drukken, mogen Rally1-wagens in 2025 en 2026 maximaal drie nieuwe hybride-eenheden per seizoen inzetten om punten te scoren in het constructeurskampioenschap, in plaats van negen.

Met betrekking tot promotie zullen WRC-teams minimaal twee shakedown-passages rijden, terwijl de derde open zal staan voor een rit voor de media of een VIP-passagier, bepaald door de WRC-promotor, om meer exposure aan het kampioenschap te bieden.