WK Rallycross: brandstofwagens en elektrische wagens strijden samen in 2024

Het FIA Wereldkampioenschap rallycross gaat in 2024 het tweede decennium in. En daar werd door de FIA alvast een verrassende beslissing genomen. Elektrisch aangedreven wagens en wagens met duurzame brandstof zullen het tegen elkaar opnemen.

(bron Fia Word Rallycross, Foto : © J. Dingenen)

Na twee seizoenen waarin het wereldkampioenschap rallycross enkel voorbehouden was voor elektrische wagens wordt de tijd teruggedraaid en mogen ook wagens met duurzame brandstof opnieuw de rangen vervoegen.

Verder worden telkens maximaal 16 deelnemers toegestaan per wedstrijd en wordt het wedstrijdformaat gewijzigd met onder meer vooraf bepaalde startposities voor elke heat. Ook zullen posities tijdens de heat belangrijker worden dan tijd.

Arnde Dirckx, algemeen directeur van Rallycross Promotor Gmbh:
Nu World RX zijn tweede decennium ingaat, zijn we verheugd om het nieuwe ‘Battle of Technologies’-concept te introduceren. We hebben de afgelopen twee jaar allemaal de opwindende kracht en het potentieel van de RX1e gezien en ervan genoten, en we zijn ook getuige geweest van veel passie voor auto’s met verbrandingsmotor in Euro RX.
Er is enorme belangstelling geweest van coureurs en teams over de hele linie, en wij geloven dat dit duurzame nieuwe format zowel concurrenten als fans het beste van twee werelden biedt
.”