Uithouding: Iron Dames met Porsche in ELMS en Sarah Bovy als vaste waarde

De afgelopen weken maakte Iron Dames bekend dat het niet alleen de lange wedstrijden van het IMSA-kampioenschap zal betwisten, maar ook het FIA WEC en de European Le Mans Series. Iron Dames kondigde voor zowel het FIA WEC als de ELMS de naam van de Deense Michelle Gatting al aan, en ook het feit dat er zowel met Lamborghini (FIA WEC) als Porsche (ELMS) zal gereden worden, uiteraard steeds in de klasse LM GT3.

Foto: © Iron Dames

De Belgische fans hoeven echter niet te wanhopen, want ook Sarah Bovy is in principe opnieuw van de partij. Uit betrouwbare bron weet Autosportwereld dat de Belgische naast de 24 Uur van Daytona, ook het FIA WEC en de ELMS zal rijden en mogelijk ook de uithoudingsraces van het IMSA-kampioenschap, met name na Daytona, ook Sebring, Watkins Glen, Indianapolis en Petit Le Mans.

De keuze voor Porsche in het ELMS is ingegeven door het feit dat Iron Dames, in tegenstelling tot Iron Lynx, geen statuut als officieel Lamborghini-team heeft en dus vrij is om met Porsche te rijden. De goede ervaring van het team afgelopen seizoen 2023 maakt dat we in ELMS dus opnieuw een roze 911 zullen zien.  

In GT World zien we de roze brigade niet meer, behalve dan tijdens de 24 Uur van Spa.