F4 UK: Nina Pothof tekent bij Fortect Motorsport

De 20-jarige uit Drenthe, is een ervaren kartcoureur en heeft de gouden medaille gewonnen op het Karting Slalomevenement tijdens de FIA Motorsport Games van 2019. Tijdens het FIA Girls on Track evenement heeft ze 1200 deelnemers verslagen om deel uit te maken van het FIA Girls on Track European Team in 2019, waar ze twee FIA-trainingskampen heeft voltooid.

(persbericht / foto: ©paddocksports.com)

Haar eerste kennismaking met autoracen was in de PTC Cup in een Citroen C1, waar ze tweede algemeen werd. In 2022 nam ze deel aan de 24 uur van Zolder als onderdeel van een volledig vrouwelijke line-up, waar ze tweede werd in de TB-klasse met een BMW 325i.


Nina is ook een coureurscoach, YouTuber en heeft een groot aantal aan volgers verzameld op haar sociale media waar ze race content plaatst van zowel sim racen als racen in de echte wereld, inclusief Formule 1-trackguides voor Veloce Esports.


Nina heeft onlangs meerdere succesvolle testdagen afgerond met het team en zal meer kilometers maken tijdens de winter, in aanloop naar de openingsrondes van het F4 British Championship-seizoen 2024, die zullen plaatsvinden op Donington Park tijdens het openings weekend van 27/28 april.

Nina Pothof
“Ik ben enorm enthousiast om me aan te sluiten bij Fortec Motorsport voor mijn debuutseizoen in het F4 British Championship. Ik wil het team en mijn sponsoren enorm bedanken voor hun vertrouwen in mij en het mogelijk maken van deze ongelooflijke kans. Bedankt dat jullie de wind onder mijn vleugels zijn. Laten we er een seizoen van maken om nooit te vergeten

Ollie Dutton, Team Principal Fortec Motorsports
“We zijn blij om aan te kondigen dat Nina zich bij ons zal voegen in het F4 British Championship voor 2024. Ze is een getalenteerde jonge coureur die schittert wanneer ze kansen krijgt, dus we zijn enthousiast om te zien wat we samen kunnen bereiken gedurende het seizoen.
In het bijzonder zullen we ons richten op haar ontwikkeling en, hoewel het een steile leercurve zal zijn, hebben we er vertrouwen in dat ze op snelheid zal zijn en in de pas zal lopen wanneer de lichten doven bij de eerste ronde van het seizoen.”