In een notendop: eenzitters

  • FIA F2 – De Fransman Isack Hadjar en de Spanjaard Pepe Marti zullen in 2024 de rijdersbezetting vormen van Campos. Bij Rodin Carlin mikt men volgend seizoen op de Japanner Ritomo Miyata en de man uit Barbados, Zane Maloney, terwijl nu ook bekend werd dat de Amerikaan Jak Crawford naar het Franse DAMS gaat.
  • FIA F2 (bis) – Nog in de Formule 2 worden de zitjes bij UNI-Virtuosi ingenomen door de kersverse Formule 3 kampioen Gabriel Bortoleto, fresco campione F3 en door de Indiër Kush Maini. Dat betekent alvast dat Amaury Cordeel niet onder hetzelfde team zal blijven indien de Antwerpenaar besluit om zijn carrière in de Formule 2 verder te zetten. Van Jack Doohan, testrijder bij Alpine, was al eerder bekend dat hij de F2 zou verlaten.
  • F1 Academy – In deze raceformule voorbehouden aan vrouwen, zien we in 2024 het debuut van Tina Hausmann. De 17-jarige Zwitserse maakte vorig jaar haar debuut in de Italiaanse F4, waar ze twee weekends afwerkte. Ze zal bij Prema rijden in de kleuren van Aston Martin.
    (foto: © tinahausmann.com)