FIA WEC 2024: WRT in Hypercar en LMGT3

BMW M Team WRT zal, zoals geweten, in 2024 twee BMW M Hybrid V8 in de Hypercar-klasse en twee BMW M4 GT3 in de LMGT3-klasse van het FIA WEC inzetten. De eerste namen zijn ook bevestigd, met Dries Vanthoor en Sheldon van der Linde, die uitkomen in de BMW M Hybrid V8, terwijl Augusto Farfus en Valentino Rossi achter het stuur van de BMW M4 GT3 kruipen.

Foto’s: © BMW Motorsport

2024 is het debuutseizoen voor BMW M Motorsport in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) en de bekendmaking van de officiële inschrijvingslijst bevestigt de deelname van BMW M Team WRT in zowel de Hypercar- als de LMGT3-klasse.

Vincent Vosse (Team Principal BMW M Team WRT): “Het is een voorrecht voor ons team om zowel twee BMW M Hybrid V8 als twee BMW M4 GT3 voor BMW M Motorsport in te zetten in het FIA WEC! Hoewel we twee aparte teams hebben voor de twee projecten, zal het nog steeds een grote uitdaging zijn voor WRT. De rijders die met ons gaan samenwerken, kennen we al heel goed. Starten met Valentino Rossi in het FIA WEC is echt iets speciaals. We spraken hierover tijdens onze allereerste ontmoetingen. Nu is de cirkel rond en het voelt alsof we de meeste zaken die we toen bespraken al hebben aangevinkt.

Dries Vanthoor (#15 BMW M Hybrid V8): “Ik ben dolblij dat ik deel mag uitmaken van het BMW M Motorsport WEC-programma. Het is voor mij een droom die uitkomt om in de topklasse van de enduranceracerij uit te komen, dus ik streef natuurlijk naar goede resultaten. We hebben al tests uitgevoerd en tegen de start van het seizoen zullen we veel werk verzet hebben. We zijn erg gemotiveerd om het seizoen succesvol te beginnen. Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit belangrijke programma. Ik wil BMW M Motorsport bedanken en iedereen die me geholpen heeft om deze mijlpaal in mijn carrière te bereiken. Nu werken we onvermoeibaar door om een aantal mooie trofeeën naar München te brengen.”