BRC Spa KP7: Lefebvre out, Cherain stevig leider.

De rally van Spa lijkt nog voor halverwege in een definitieve plooi te zijn gevallen. In KP7, de tweede passage in Trois-Ponts, ging de Franse leider Stéphane Lefebvre (Citroën) van de baan en bovendien verloor Grégoire Munster er een twaalftal extra seconden op Cédric Cherain die aan het stuur van zijn Hyundai nu stevig leider is. Er staan vandaag nog twee proeven op het menu, met een finish in Spa rond de klok van negen. Morgen volgen nog zes proeven.

Geen winst dus voor DG Sport en de regerende Belgische kampioen in Spa, want Stéphane Lefebvre is in KP7 stevig van de baan gegaan, hij eindigde tussen de bomen en dat alles maakt dat Cédric Cherain opnieuw leider in de wedstrijd is, met na KP8 meer dan 25 seconden bonus op Grégoire Munster (Ford). Maxime Potty schuift op naar de derde plaats, waar een zesde stek volstaat voor een eerste Belgische titel. Gino Bux (Skoda) en Niels Reynvoet (Citroën) maken de top 5 volledig. De KP7 is kort na het ongeval geneutraliseerd. Cherain won zowel KP7 als KP8.

Eerder vandaag werd KP6 geannuleerd en dat volgens de organisatie als gevolg van het gedrag van één geaccrediteerde fotograaf…