MotoGP Valencia: de vrijdagtrainingen

  • MotoGP – De eerste vrije training op de omloop van Valencia zag een sterk Pramac Ducati team met Johann Zarco, voor Digiannantonio (Gresini Ducati) en de andere Pramac rijder en titelaspirant Jorge Martin. Francesco Bagnaia zette de fabrieks-Ducati aanvankelijk op een dertiende chrono. In de namiddag wipte Maverick Vinales met de Aprilia naar de beste tijd, maar opnieuw bleven Martin en Zarco in de top-3 terwijl ook opnieuw Bagnaia problemen leek te hebben en niet verder kwam dan een vijftiende plaats. Morgen zal de puntenleider vanuit Q1 moeten doorstoten naar de ultieme kwalificatiesessie. Met 21 punten voorsprong kan Bagnaia het zich wel veroorloven om de druk op de schouders van Martin te leggen. Als Bagnaia vier punten meer haalt dan Martin in de sprintrace op zaterdag, is hij zeker van het kampioenschap, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan tegen een Martin die zich dit seizoen ontpopte als dé specialist van de sprintraces!
  • Moto2 – De nieuwbakken kampioen Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) lijkt vastbesloten het jaar op een hoge noot af te sluiten. Hij zette meteen een nieuw ronderekord (1:33.768) en sloot deze vrijdag af als absoluut snelste voor Fermin Aldeguer (CAG SpeedUp) en Aron Canet (Pons Wegow Los40). Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) bezet een voorlopige vijftiende plaats.
  • Moto3 – Hier pakte Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) de beste tijden in de beide vrije sessies van deze vrijdag. Hij bleef voor aan Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) en Joel Kelso (CFMoto Racing PrüstelGP). Öncü bracht na zijn snelste tijd nog een rode vlag teweeg, nadat de Turk met een highsider tegen de grond ging. Morgen moet hij nog voor de start van de derde training naar het medische centrum om definitief goedkeuring te krijgen voor deelname op zaterdag en zondag.

foto: © motogp.com