2CV Cup: Golden Horse Racing Team maakt droom waar

Magisch, sensationeel, historisch… Geen woorden zijn sterk genoeg om te beschrijven wat The Golden Horse Racing Team dit seizoen heeft bereikt in de 2CV Racing Cup. Door de laatste twee races van het jaar in Croix-en-Ternois te winnen, stelde het team uit Malmedy de statistieken behoorlijk scherper en dat met een heuse Grand Slam! 

(persbericht)

Ja, de troepen van André Blaise slaagden erin om in 2023 elke keer als eerste over de finish te komen en ze zetten ook de vijf poleposities in de categorie Hybrid op hun naam. Een fantastische prestatie zelden in een RACB-kampioenschap voorkomt. “Ik zit al 42 jaar in de wereld van de autosport en ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou meemaken”, zegt André Blaise. “Het winnen van de vijf races op de 2023 2CV-kalender is het resultaat van een aantal planeten die op één lijn staan. Onze N°16 is snel en betrouwbaar, net als ons duo van Jean-Pierre en Sébastien, die de auto elke keer zonder het minste krasje over de meet reden. Na de 24H2CV hebben we, afgezien van een snelle controle en het verversen van de olie, niets aan de wagen gedaan. Maar het behalen van deze Grand Slam en het winnen van deze nieuwe titel was allesbehalve eenvoudig. We moesten het opnemen tegen een heel zware concurrentie. Dit jaar dachten we meer dan eens dat de overwinning ons ontglipte… maar bij het vallen van de vlag was het dan toch weer aan ons. Dat maakt de prestatie van dit seizoen alleen nog mooier en beloont al onze vrijwilligers die voor onze auto’s zorgen, sommigen van hen erg jong, zoals Yann, onze jongste, die pas 14 jaar oud is.” 

Net als tijdens de rest van het seizoen moesten Jean-Pierre Blaise en Sébastien Piette alle zeilen bijzetten om de dubbele zege in de regio Nord-Pas-de-Calais op te eisen. Op zaterdagmiddag dacht het duo van de Nr. 16 zelfs dat er een einde zou komen aan hun zegereeks. “We verloren twee ronden door een defecte bougie”, legt Jean-Pierre uit. “Het team had de oorzaak van het probleem snel gevonden, maar vanaf dat moment moesten Séba en ik hard werken om het gat met de nummer 3 te dichten. We dachten dat onze inspanningen tevergeefs waren, maar met nog 15 minuten te gaan nam Séba dan toch nog de leiding in handen. Race 2 was minder stresserend omdat we al snel aan de leiding lagen, na problemen van onze concurrent met startnummer #3. Hun sterkste rijder Julien Darras, zette van bij de start van de race behoorlijk wat druk en Séba moest zich weren. Het jaar op deze manier afsluiten is een prachtige beloning voor het hele team. Mijn gedachten gaan uit naar mijn vader André die op 77-jarige leeftijd nog steeds met hart en ziel aan zijn passie werkt en die zich voorbereidt op een nieuwe winter om zijn twee 2CV’s te reviseren en te verbeteren.” 

De N°14 maakte het happy end van het team compleet door eindelijk een resultaat neer te zetten in lijn met de inspanningen van de rijders. Gérard Schmidt en Martin Businaro hadden pech op zaterdag toen ze van de baan gingen en hun ruitenwissers het begaven in de stromende regen, maar ze konden de slechte kwalificatie op zondag goed doorstaan om terug te klimmen in het veld en een mooie vierde plaats in de wacht te slepen. “Na zo’n moeilijk seizoen voelt het goed om net naast het podium te eindigen”, geeft Gérard toe. “Met Martin, maar ook Georges, André en Alec, hebben we bewezen dat we dit seizoen op zijn minst voor een plaats in de top 3 kunnen vechten. Helaas kenden we te veel pech. We vergeten dat echter en kijken naar een mooier 2024 uit.” 

Het Golden Horse Racing Team neemt nu een adempauze voordat het aan de winterstop begint en zich voorbereidt op het volgende seizoen, waarin de concurrentie zich ongetwijfeld zal voorbereiden om terug te vechten!