FIA WEC 2024: Alpine bevestigt zijn rijders

Zoals wij gisteren al meegegeven hebben, kent Alpine de rijders voor 2024 in het FIA WEC. Er zijn de drie Franse rijders die al deel uitmaken van het Alpine Endurance Team, met name Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en Charles Milesi en ze krijgen gezelschap van de Fransman Paul-Loup Chatin, de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Duitser Mick Schumacher, die zijn endurance-debuut maakt.

Foto: © Alpine

Bruno Famin, de topman van Alpine Motorsport is dan ook tevreden: “Op dit beslissende punt in het A424-programma onthullen we met trots de zes piloten die in 2024 met ons zullen racen in de categorie Hypercar.  Samen met Philippe Sinault zijn we op zoek gegaan naar piloten die niet alleen snel en betrouwbaar zijn, maar ook de teamgeest en race-intelligentie hebben om het merk Alpine zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de hoogste klasse van het World Endurance Championship. We zijn erg blij met deze zes piloten en we rekenen erop dat elk van hen zijn eigen ervaring en kwaliteiten inbrengt in het project, bijvoorbeeld Charles met zijn jeugd, Nicolas met zijn ervaring in enduranceracen – hij zal de jonge coureurs begeleiden – en ook Mick met zijn ervaring op het allerhoogste niveau. Het is waar dat hij zijn eerste stappen in de sport zal zetten, maar zijn enthousiasme voor het project en zijn wens om erbij te horen zijn voelbaar. Ik weet zeker dat hij een echte aanwinst zal zijn.”

Schumacher naar uithouding

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher kiest dus voor de uithouding, waar ook zijn vader ooit actief was, als Junior-rijder van Mercedes-Sauber in Groep C. In oktober reed Mick voor het eerst in de Alpine en in samenwerking met het Alpine-team leerde de Duitser de finesses van deze nieuwe machine kennen.

Mick Schumacher: “Er begint een nieuw hoofdstuk voor mij met Alpine in FIA WEC. De auto is indrukwekkend en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik heb het racen dit jaar erg gemist, dat is wat ik al van jongs af aan graag doe en het was soms moeilijk om de andere rijders op het circuit te zien. Endurance racen is een nieuwe uitdaging voor mij en ik weet zeker dat we volgend jaar samen mooie momenten zullen beleven met Alpine.”

Alpine start uiteraard in Qatar begin maart met de competitie.