E-Trophée Andros: De 35ste jaargang begint in Val Thorens

Tijdens het weekend van 9 en 10 december wordt in Val Thorens de E-Trophée Andros voor 2023-2024 op gang geschoten. Het wordt het begin van het 35ste en meteen ook allerlaatste seizoen van de Trophée.

bron persbericht Trophée Andros, foto: © Trophée Andros

De rijders beginnen dus begin december in Val Thorens aan hun seizoen waarbij na vijf weekends de laatste kampioenen gekend zullen zijn. Na Val Thorens op 9 en 10 december verhuist de Trophée een weekje later naar Andorra. Na een korte pauze wordt de draad 12 en 13 januari op Isola 2000 opnieuw opgenomen. Het voorlaatste treffen gaat door in Lans en Vercors en dat tijdens het weekend van 19 en 20 januari. De finale is voor Super-Besse op 27 januari.

Sinds 1990 proefden meer dan 2000 rijders van de Trophée, werden ruim 350 wedstrijden afgewerkt en waren 20 constructeurs betrokken in het ijsracen.

Voor dit jaar schreven vijf teams zich in: Sébastien Loeb Racing, DA Racing, M Racing, Saintéloc Racing en Sylvain Pussier Compétition. Enkele namen om in de gaten te houden zijn Jean-Baptiste, Aurélien Panis, Sébastien Loeb en Jérôme Grosset-Janin.