Lamborghini World Finals Vallelunga: Amaury Bonduel wint race 1

85 Lamborghini Super Trofeo, een record, nemen dit weekend op het Italiaanse circuit van Vallelunga deel aan de Lamborghini World Finals. Dit is het officieuze wereldkampioenschap voor de Super Trofeo van de constructeur uit Sant’Agata Bolognese waaraan de teams uit de Lamborghini Super Trofeo Europe, Asia en North America kunnen deelnemen. Voor elke klasse staan twee wedstrijden op het programma, verdeeld over zaterdag en zondag, waarbij Pro met Pro-Am het asfalt deelt en Am met LC.

(Foto’s: © screenshots YouTube Lamborghini Squadra Corse)

Race 1 Pro-Pro/Am: winst voor Bonduel, Gilles Stadsbader vijfde

Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) startte zaterdag vanop pole en Ugo de Wilde (Iron Lynx) begon van plaats zes aan de eerste race van het weekend. Mattia Michelotto (VSR), de teamgenoot van Gilles Stadsbader, nam als veertiende de start. Michelotto ging echter rond in de eerste ronde na een contact. Net voor het openen van het pit window kwam de safety car op de baan, waardoor leider Bonduel zijn de voorsprong van een drietal seconden zag verdwijnen. Na de pitstops leidde solist Bonduel nog steeds, terwijl Gilles Stadsbader zesde was nadat zijn equipe de verplichte stop een ronde vroeger dan de andere teams had afgewerkt. De jonge Belgische koploper nam op achttien minuten van het einde een prima herstart en reed autoritair naar de zege. Brendon Leitch (Leipert Motorsport), die de wedstrijden ook zonder teamgenoot afwerkt, werd tweede. Ugo de Wilde en zijn teamgenoot Rodrigo Testa finishten op zeventien seconden als achtste. Het duo Stadsbader-Michelotto kreeg nog een drive through-penalty en werd als twaalfde geklasseerd. Alex Au en Frederik Schandorff (Target Racing) zegevierden in Pro-Am.

“Het is ongelofelijk om hier te winnen.”, aldus een geëmotioneerde Amaury Bonduel. “We wisselden de motor voor dit weekend en bleven de afstelling optimaliseren.”

Voor de wedstrijd van zondag reed Bonduel de derde chrono.

Race 1 Am-LC: pech voor de Belgen

Anthony McIntosh en Glenn McGee (Precision Performance Motorsports) wonnen algemeen en de Am-klasse in een wedstrijd die door drie safety car-neutralisaties werd gekenmerkt. Mark Wilgus (US Racetronics) was de beste in de categorie LC. Voor de Belgen verliep het minder goed. Enkel Serge Doms (BDR Competition by Grupo Prom) zag de finish en dit als elfde in LC. De Totaalplan Lamborghini van Mario Martlé en Kenneth Linthout begon als tiende in LC aan de wedstrijd, maar moest opgeven. Ook voor Nigel Bailly verliep de wedstrijd niet volgens plan. De Belg werkte de tweede stint af en werd achteraan aangetikt waardoor hij in het grind eindigde.

Resultaten