Super Trofeo Vallelunga: Totaalplan Racing op het podium in klasse, Stadsbader verliest in extremis de titel

In Vallelunga is de Europese Super Trofeo 2023 voor onze landgenoten in mineur geëindigd. De winst in de slotrace was voor het duo Söderström-Largim (Target Racing), voor Moretti-Balthasar (Oregon Team) en de nieuwe kampioen, de Nieuw-Zeelander Brendon Leitch (Leipert Motorsport), die het haalt voor onze landgenoot Gilles Stadsbader en zijn teamgenoot Mattia Michelotto. 

Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto (VSR) finishten tweede en leken kampioen te worden, maar kregen twee tijdstraffen van vijf seconden en zakten zo naar een plek uit de top 10. Zij worden zo tweede in het kampioenschap, terwijl ze als leiders aan de slotrace begonnen waren. Amaury Bonduel (BDR) tikte als beste Belg als vierde aan en eindigt ook vierde in het kampioenschap. Ugo De Wilde (Iron Lynx) kende ook een moeilijke race en kwam niet in de top 10 voor en eindigt samen met Rodrigo Testa als zesde in het kampioenschap. De drie jonge Belgen kunnen dit weekend nog schitteren in de World Finals en dingen volgende week naar een plaatsje bij Lamborghini in de shootout.

Podium voor Mario Martlé en Kenneth Linthout

Noteren we dat Totaalplan Racing in de LC-klasse een tweede plek behaalde, het beste resultaat van Mario Martlé en Kenneth Linthout sinds hun debuut vorig weekend. Beste Belg in de AM/LC-race was Renaud Kuppens (Boutsen VDS) met een vierde stek algemeen, terwijl Nigel Bailly (CMR) negende werd. Serge Doms (BDR) werd zevende in de klasse LC. 

Dit weekend volgen nog de World Finals in Vallelunga.