VAS Rittensport: Gapersrit trotseert het water

Water was er in overvloed in West-Vlaanderen en dat konden de deelnemers aan de 8ste Gapersrit aan den lijve ondervinden. Zij werkten zaterdagavond een regenachtige rittensportwedstrijd af in de wijde omgeving van Wervik.

(persbericht)

Goed scoren in het openingsgedeelte van rittensportwedstrijden biedt niet steeds een garantie op de eindzege. Maar in de Gapersrit wisten Chris Crombez en Marleen Heemeryck echter hun vroege voordeel om te zetten in een blijvend resultaat. Na het eerste gedeelte meldde het duo Crombez-Heemeryck zich aan met een perfecte nul punten. Geen tijdscontrole, geheime tijdscontrole of bordje werden gemist. De tegenstand had ook wel eens een perfecte tijdscore, maar ze vergaten dan een controlebordje, of ze hadden alle bordjes gezien, maar pakten dan tijd… Het zou van cruciaal belang blijken. Vader Luc en dochter Tasha Van den Bogerd hielden het gelijkmatiger, met een puntje op de tijdscontroles in deel 1, en twee gemiste controles in deel 2. Het zou echter dat oorspronkelijke ene puntje zijn dat hun de das omdeed, want laat nu ook Crombez en Heemeryck twee controles pakken op deel 2… Alleen hadden zij een…nul op deel 1 en zo winnen ze met één luttel puntje (40 tegen 41), de wedstrijd. Even verderop vinden we met 61 punten in totaal Simon en Thierry Platteau op de derde podiumtrede. Voor Luc en Tasha Van den Bogerd betekende dit klassement dat ze een goede zaak deden in de tussenstand van het Rittensport kampioenschap. Met nog twee ritten te gaan kijken ze nu al aan tegen een toch mooie voorsprong van 17 punten op achtervolgerJurgen Goossens (tiende in de Gapersrit)

Een wat gelijklopende wedstrijd zagen we bij de klasse Touring, waar niemand op deel 1 enige straftijd pakte, maar waar wel iedereen minstens een controle pakte. Het betekende dat Johan Vanhecke en Bert Werniers met de Volvo aan de leiding gingen. Gezien de kleine verschillen, werd het voor iedereen uitkijken in het tweede deel. Een geheime tijdscontrole kostte Vanhecke en Werniers drie punten, en ze lieten ook nog 20 punten bij een controlebordje liggen, maar achtervolgers Pieter Vuylsteker en Jasper Mestdagh met de Peugeot 205 grepen… twee bordjes en dus 40 punten en dat bezegelde hun lot. Zege dus voor Vanhecke-Werniers, voor Vuylsteker-Mestdagh en met de BMW van de West-Vlaamse broers Bart en Bjorn Buysse op de derde podiumtrede. Een zesde plaats was er voor Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans op de Citroën C4 , en die doen daarmee een mooie zaak in de tussenstand van het Touring rittensportkampioenschap. De Cnodder-Huysmans lopen uit tot 27 punten voorsprong op Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde, die slechts twaalfde werden in de Gapersrit.

Voor de titelaspiranten zijn er nog punten te rapen in de komende Sinterklaas Nocturne en in de Ravenrit, beiden in december.