Porsche België viert drie grote verjaardagen op Interclassics Brussel

Porsche staat al 75 jaar voor uitmuntende prestaties. Het sportwagenmerk uit Stuttgart schitterde door de jaren heen in ontelbare wedstrijden en disciplines, maar nergens zo helder als op Le Mans. Dat het eeuwfeest van de vermaarde etmaalrace dit jaar samenvalt met 75 jaar Porsche-sportwagens én 60 jaar 911 is dan ook de perfecte gelegenheid voor Porsche België om groots uit te pakken op de Classic Car Show Brussels, van 17 tot en met 19 november in de Heizelpaleizen.

(persbericht / foto’s: ©Porsche )

2023 is een bijzonder jaar voor de Porsche-community. Op 8 juni was het precies 75 jaar geleden dat Ferry Porsche de 356 ‘No. 1’ Roadster wereldkundig maakte en zo zijn sportwagenmerk definieerde. Een merk dat niet alleen op de weg zou schitteren met een reeks iconische modellen, maar ook op circuit furore maakte met talloze overwinningen. Voeg die elementen samen en je krijgt het unieke drieluik dat Porsche België en Interclassics dit jaar op de Classic Car Show Brussels mogen vieren: 60 jaar 911, 75 jaar Porsche én 100 jaar Le Mans!

Porsche 936/81 Spyder

Met zo’n rijk verleden spreekt het voor zich dat Porsche elke gelegenheid aangrijpt om zijn erfgoed te eren. Dankzij Interclassics kan dat dit jaar voor de 8ste keer op de Heizel, waar het eeuwfeest van de uithoudingsrace op Le Mans het hoofdthema vormt. Porsche scoorde er sinds 1951 al 108 klasse-overwinningen en won de ultieme uithoudingswedstrijd zelfs 19 keer, waarvan twee maal met het legendarische duo Jacky Ickx en Derek Bell. De Porsche 936/81 Spyder waarmee onze landgenoot en zijn kompaan in 1981 zegevierden op La Sarthe, nota bene met bijna een uur voorsprong op nummer 2, krijgt een speciale plek in de Le Mans-zone van de Heizel-paleizen.

8 bijzondere 911’s

Op de stand van Porsche België in Paleis 5 wordt vooral de 911 geëerd. Die heeft ondertussen 60 succesvolle jaren op de teller en staat na acht generaties nog steeds aan de top van het sportwagensegment. Om die verjaardag te vieren, heeft Porsche België acht instrumentele 911-modellen verzameld voor een unieke line-up: zes klassiekers en twee exclusieve nieuwigheden. Onder de sluiers priemen alvast verschillende Turbo-spoilers, die altijd gesmaakt worden door het young- en oldtimerpubliek op Interclassics. Daarnaast omvat de stand ook een uitgebreide accessoireshop met exclusieve Porsche-items die ter plaatse te koop zijn, netjes op tijd voor de eindejaarsfeesten.

Porsche Approved

Het merk Porsche werd al in 1931 boven de doopvont gehouden, maar concentreerde zich initieel op tractoren en externe projecten. In 1948 kwam de 356 op de markt om Porsche als sportwagenbouwer te etableren, zoals dat 75 jaar later nog steeds het geval is. Tal van nationale en internationale evenementen werden dit jaar al aan het diamanten jubileum opgedragen, maar toch wordt de 2023-editie van Interclassics bijzonder. Het is voor Porsche België namelijk een unieke gelegenheid om dit feestjaar in schoonheid af te sluiten, samen met de Belgische Porsche Centers die hun Porsche Approved-wagens op de Heizel in de kijker zullen zetten. Zoek je dus een gecertificeerd occasievoertuig dat op 111 punten werd gecheckt en minstens een jaar Porsche Approved Garantie geniet, kom dan zeker naar de Classic Car Show Brussels van 17 tot en met 19 november!