Super Trofeo: weer zege voor Gilles Stadsbader

Op het Italiaanse circuit van Vallelunga worden de komende dagen niet minder dan vier races voor de Europese Lamborghini Super Trofeo verreden, met komend weekend ook nog eens de World Finals. Heel wat Belgen staan aan de start van de diverse races. 

Foto: Super Trofeo

Vandaag, zondag 12 november en komende donderdag en vrijdag worden de vier resterende wedstrijden van het Europese luik van de Super Trofeo 2023 verreden, terwijl zaterdag 18 en zondag 19 november de races van de wereldfinales volgen. 

De eerste wedstrijden voor de AM-deelnemers en de Pro/Am en Pro-deelnemers, zitten er ondertussen op, met een zege voor Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto (VSR) in de eerste wedstrijd van de Pro/Am en Pro. Zij haalden het voor Amaury Bonduel (BDR Competition), een andere Belg. Ugo De Wilde en Rodrigo Testa (Iron Lynx) werden vierde, maar vielen na een straf van tien seconden terug naar de tiende stek. 

In de wedstrijd voor de AM-rijders werd Renaud Kuppens (Boutsen VDS) tweede, terwijl Nigel Bailly (CMR) als zestiende aantikte. Mario Martlé en Kenneth Linthout (Totaalplan) kwamen als voorlaatste over de meet.