Super Trofeo Vallelunga: zege voor Ugo De Wilde, ereplaatsen voor overige Belgen

Twee van de vier races van de slotweek van de Lamborghini Super Trofeo waren voor deze zondag en na de wedstrijden in op zondagvoormiddag, stond er nog één race voor de Pro- en Pro/Am-rijders op het menu en hetzelfde gold voor de AM-rijders in Vallelunga. 

Foto’s: Super Trofeo

Ugo De Wilde was met Rodrigo Testa (Iron Lynx) goed voor opnieuw Belgische winst bij de Pro-rijders, na Gilles Stadsbader deze ochtend. Gilles Stadsbader (VSR) en Amaury Bonduel (BDR) werden deze namiddag vierde en vijfde. 

Brendon Leitch (Leipert) leidt nog steeds in het kampioenschap, met 82 punten, voor een trio Belgen met Gilles Stadsbader (76), Amaury Bonduel (57) en Ugo De Wilde (48). De drie Belgen zitten ook bij de zes jonge rijders voor de Lamborghini Shoot Out met als inzet een stuurwiel als officieel Lamborghini-rijder.

In de AM-race werd Nigel Bailly met zijn teamgenoot Wilfried Cazalbon (CMR) zevende, terwijl Renaud Kuppens (Boutsen VDS) veertiende werd. In de subklasse LC werd het duo Martlé-Linthout (Totaalplan) vierde, Serge Doms (BDR) eindigde als vijfde.

Nu donderdag en vrijdag worden de derde en vierde race van de raceweek verreden, tijdens het weekend de wereldfinale en dan op maandag en dinsdag maken de jonge rijders onderling uit wie de Shoot Out wint.