Rally VAS Zuid-Limburg: stevig deelnemersveld, met Jos Verstappen en Melissa Debackere als favorieten

De Rally van Zuid-Limburg maakt zich op voor een spectaculaire zevende editie, met drie klassementsproeven, waaronder een gloednieuwe proef in Aalst. De rally, die plaatsvindt op zondag 12 November, belooft opnieuw een hoogtepunt te worden op de VAS-rallykalender.

(Foto: © Facebook Femke Dignef)

De organisatoren hebben alvast hard gewerkt om een uitdagend en boeiend parcours voor de deelnemers uit te tekenen.  De proeven zullen viermaal worden afgelegd. De klassementsproeven in Kerkom en Borlo zijn ook herzien ten opzichte van vorig jaar, wat een frisse dynamiek aan de competitie zal toevoegen.

Op de deelnemerslijst staan meer dan zeventig deelnemers, waaronder Jos Verstappen en Renaud Jamoul in hun Skoda Fabia RS, Melissa Debackere en Els Ons in een Skoda Fabia R5, Fréderic Miclotte en Robbie Plevoets in een identieke Tsjechische bolide, Johnny Poelmans en Kris Botson in een Ford Fiesta R5…

Kris Princen en Peter Kaspers voeren een armade Porsche 911 GT3 aan, met ook Johan Dekens, Tuur Vanden Abeele, Henri Schmelcher en Wim Meulders achter het stuur van andere exemplaren. Joren Mievis zorgt dan weer voor het rallydebuut van Femke Dignef, vurig supporter van Kris Princen, op rechts in een BMW E36.

Het rallycentrum bevindt zich in de gebouwen van Group Nivelles op het industrieterrein van Gingelom.  De technische keuring zal plaatsvinden aan Sporthal De Winning in Montenaken, op een boogscheut van het rallycentrum.