F1 Mexico: dominante Verstappen met recordzege

Max Verstappen won op het circuit van Mexico Stad een wat woelige wedstrijd. De Nederlander heerste over de wedstrijd. Wisselende tegenstanders, safety cars en zelfs een rode vlag konden de Red Bull rijder niet deren.

foto: © Getty Images/Red Bull Content Pool

Het pad naar de zege werd voor Verstappen al bij de start van de wedstrijd, geëffend. Al in bocht 1 van ronde 1 was de race de facto over voor lokale held Sergio Perez. Hij haakte zijn Red Bull in de Ferrari van Charles Leclerc en beknotte daarbij ook de kansen van de Monegask. Het werd een opgave voor Perez, schade voor Leclerc en uiteindelijk een VSC om de rommel op te ruimen.

Verstappen aanvaardde het geschenk gretig. Hij pakte de kop voor Leclerc en Sainz, bouwde zijn voorsprong uit en was een van de vroege pitstoppers. Nadat ook de anderen hun stop maakten nam Verstappen weer over tot de wedstrijd halverwege onderbroken werd voor een kwalijk uitziende crash van Magnussen met de Haas. De Deen kwam met de schrik vrij. Na de herstart ging Verstappen opnieuw aan de kop en won de wedstrijd voor een goed opgeklommen Hamilton, die uiteindelijk nog Charles Leclerc van de tweede plaats verdrong.

Een overtuigende zege dus voor Verstappen, met Hamilton en Leclerc naast zich op het podium. Carlos Sainz (Ferrari) strandde op de vierde plaats. Lando Norris (McLaren Mercedes), George Russell (Mercedes),
Daniel Ricciardo (AlphaTauri Honda), Oscar Piastri (McLaren Mercedes), Alexander Albon (Williams Mercedes) en Esteban Ocon (Alpine Renault) maakte het lijstje van punten rapende finishers compleet.

Het was voor Verstappen de zestiende zege van het seizoen, en dat is een nieuw record!