WRC Central Europa: Neuville op weg naar zege, Rovanperä klaar voor de wereldtitel

In de Central European Rally lijken de teerlingen geworpen. Onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn op het asfalt in Centraal Europa in hun Hyundai i20 N Rally 1 op weg naar de zege, terwijl Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen heel dicht bij een tweede opeenvolgende wereldtitel staan. 

Foto: © WRC

Als morgen de Finse titelverdedigers op één of andere manier vier punten scoren, hetzij in de rally-uitslag zelf, hetzij in de Powerstage of als combinatie van beide, is de kogel door de kerk. De Toyota-crew is na afloop van de voorlaatste dag tweede in het klassement, op 26 seconden van Thierry Neuville en met een bonus van 1min23 op de derde in de stand, Ott Tänak (Ford). Het is dus onwaarschijnlijk dat er voor de Fin nog iets misloopt, op een mechanisch euvel na, al lijkt dat gezien de bijna legendarische betrouwbaarheid van de Toyota GR Yaris Rally1 erg onwaarschijnlijk. 

Deze namiddag waren de snelste tijden tweemaal voor Sébastien Ogier (Toyota) en nog eenmaal voor Kalle Rovanperä, maar dat lijkt allemaal bijzaak. Neuville is op weg naar zijn tweede zege van het seizoen, waardoor hij tot op enkele eenheden van Elfyn Evans zal naderen en dus nog steeds aanspraak kan maken op de tweede plaats in de eindstand van het WK. 

Sébastien Ogier (Toyota), Teemu Suninen (Hyundai), Takamoto Katsuta (Toyota) en een nog steeds goed rijdende Grégoire Munster in zijn Ford Puma maken de top 7 compleet. In WRC2 is Adrien Fourmaux (Ford) opnieuw leider, voor Emil Lindholm (Hyundai), met een voorsprong van amper 6,5 seconden. Onze landgenoot Armand Fumal (Alpine) leidt in RGT.     

Morgen staat er nog 67,24 kilometer op de teller, verdeeld over vier proeven.