HVM Val de Vienne: Belgen kennen pech

Er klonk afgelopen weekend geen Belgish volkslied voor de Belgische rijders, tijdens het laatste HVM-evenement in Val de Vienne, de Franse competitie voor Historic eenzitters. De resultaten waren gemengd op deze mooie en zeer technische omloop, waar het weer ook een rol speelde. 

Tekst: C. Deridder en foto’s: M. Naquet en H.Cardoso

In de historische Formula Ford eindigde Pierre Emilien Baert al tijdens de vrije trainingen in de vangrail, met schade aan de versnellingsbak van zijn prachtige Merlyn tot gevolg. Er waren ook mechanische problemen voor Eric Lecluse, die niet zou kunnen strijden om een derde titel op een rij. Op zondag werd hij wel nog derde in de laatste race.

In FF Kent, was er een motorbreuk voor Jean Pierre Baudart, die zijn wagen wel op de derde plaats kwalificeerde. Christian Deridder eindigde op de derde plaats in de pré-90 en Georges Tomsen werd zesde. Michel Dupont eindigde als vierde in de klasse GHI.

In de tweede wedstrijd nam Christian Deridder een goede start (zesde algemeen), maar op drie ronden van de finish, hij lag op dat ogenblik eerste in zijn categorie, slipte hij tegen de vangrail, verrast door een oliespoor. Georges Tomsen eindigde als vijfde. Michel Dupont nam de derde plaats op het podium in de klasse GHI. In Formula Renault Atmo werd Georges Tomsen tweemaal tweede.

Afspraak nu in 2024, met op het programma Dijon, Charade, Zandvoort, Magny-Cours, Nogaro, Spa-Francorchamps en Val de Vienne. Ook van Belgische zijde wordt nieuws verwacht!