De autosport dit weekend: een mooi herfstweekend

Dit weekend staan er drie wereldkampioenschappen op het herfstmenu, met de Grand Prix F1 in Mexico en de WRC Rally van Centraal Europa, verreden in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Op twee wielen wordt er ook om de WK-punten gestreden, maar dan in Thailand in de MotoGP uiteraard. 

Foto: © Red Bull

In de F1 is vooral de strijd om de ereplaatsen nog interessant, en tijdens de Grand Prix in Mexico is het ook uitkijken naar wat Sergio Perez voor zijn thuispubliek nog van zijn bleke seizoen kan maken. 

In het WRC staat de voorlaatste manche van het seizoen op het programma, een volledig nieuwe wedstrijd, waarin Kalle Rovanperä als doel moet hebben om voor Elfyn Evans te eindigen, want dan is hij voor de tweede opeenvolgende maal wereldkampioen. Ook de strijd voor het brons, tussen Thierry Neuville en Ott Tänak is nog open. Het verschil tussen de teamgenoten voor 2024 bedraagt amper negen punten. 

Voor het overige is er de slotmanche van de Japanse Super Formula (Suzuka) en de voorlaatste wedstrijd van de Supercars met de Gold Coast 500. 

In eigen contreien zijn er de laatste wedstrijden van de Fiesta Sprint Cup, de Supercar Challenge en de Mazda MX5-Cup op het herfstige circuit van Assen in het noorden van Nederland.